אומגה 3: יתרון לדגים או לכמוסות?

(0)
לדרג

ממחקר שנערך בארה''ב ופורסם בכתב עת יוקרתי עולה, כי מתקבלת תרומה זהה של אומגה 3 מאכילת דגים ומנטילת כמוסות

מאת: מערכת zap doctors

מחקר חדש בארה"ב שבחן את השאלה האם אומגה 3 מדגים יעיל באותה מידה כמו אומגה 3 מתוספים, הגיע למסקנה חיובית. המחקר שפורסם בכתב העת המדעי American Journal of Clinical Nutrition, נערך במשך 16 שבועות על נשים פרימנפאוזות (שנמצאות בטרום גיל המעבר).

המחקר תרם להבנה שתוספי תזונה של אומגה 3 ודגים נספגים בגוף באותה מידה. הוויכוח הקודם התמקד בסיכון לזיהום הנובע מאכילת דגים שמנים (כמו עופרת). דאגה זו גרמה לחלק מהארגונים להוריד את ההמלצה על אכילת דגים במיוחד לנשים הריוניות. עקב כך הוגבר קצב ייצור המוצרים המועשרים באומגה 3 בשוק, כאשר אלה המופקים מדגים זוקקו כדי להסיר את כל הזיהומים.

מכל מקום, חוקרים בעולם טענו כי היתרונות של אומגה 3 ורכיבים תזונתיים אחרים מדגים עולים על הסכנה מפני זיהום. המחקר החדש, שהובל ע"י ווליאם הריס ממכון הלב בסנט לוק בארה"ב, בדק באופן אקראי נשים מתנדבות אשר חלקן קיבלו אומגה 3 ע"י אכילת דגים שמנים וחלקן ע"י צריכה בכמוסות. בסוף המחקר דיווחו הריס ואחרים כי היתה עלייה זהה בריכוז האומגה 3 בדם ובכדוריות הדם אצל שתי הקבוצות.

המידע באדיבות חברת "טעם-טבע אלטמן", משווקת מגוון מוצרי "אלספה".

בואו לדבר על זה בפורום דיאטה, תזונה והשמנת יתר - בשיטת ד"ר לוי.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום