ויטמין D מפחית סיכון לסוכרת

(0)
לדרג

תמיכה נוספת באמונה בהשפעות המועילות של צריכת דגים: מחקר מצא שרמות גבוהות של ויטמין D עשויות להפחית סיכון לסוכרת

מאת: מערכת zap doctors

מחקר פיני חדש, בן 17 שנות מעקב אודות כ-4,000 גברים ונשים, מצא כי פרטים עם רמות גבוהות של ויטמין D היו בסיכון נמוך ב-40% לפתח סוכרת סוג 2, מאשר אלה עם ערכים נמוכים.

החוקרים מדווחים, כי במהלך המעקב הופיעו 187 מקרים חדשים של סוכרת סוג 2. לאחר תקנון לגיל, מין, והחודש שבו בדיקות הדם נלקחו, נצפה קשר הפוך מובהק סטטיסטית בין רמת הריכוז של 25 הידרוקסי-ויטמין D בסרום ובין היארעות סוכרת סוג 2.

לדברי החוקרים, זהו המחקר הראשון המדגים קשר זה באוכלוסיה אנושית, ולכן יש לחזור עליו באוכלוסיות אחרות בטרם ניתן יהיה להסיק מסקנות מוצקות.

לסיום, החוקרים מסבירים, כי ויטמין D מגיע מהתזונה (בעיקר מדגים), תוספי מזון וחשיפה לשמש. לדבריהם, מחקרים קודמים בבני אדם הציעו כי צריכה גבוהה של שומן דגים קשורה בסיכון מופחת למחלת לב כלילית, וממצאי המחקר הנוכחי הולכים באותו קו עם האמונה לפיה יש לדגים השפעות בריאותיות מועילות.

מקור: Diabetes Care 2007; 30: 2569-2570

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית ובפורום סוכרת.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום