איך להפוך כל מאכל לבריא יותר?

(0)
לדרג

העצות הבאות יוציאו לכם את החשק לאכול לתמיד, אבל הדיאטנית מירית קרקובסקי נשבעת שהן יעשו לכם טוב לכרס

מאת: מירית קרקובסקי

במשך שנים אני עוסקת בדיאטות ובתזונה, ואחד המיתוסים שאני שומעת תדיר, הוא שמזון בריא הוא הרבה פחות טעים ממזון משמין. ובכן, הפתעה! זה ממש לא חייב להיות כך. איך עושים את זה? כשירות לגולשים, הנה 12 טיפים שיהפכו את המזון שלכם לבריא יותר, ועדיין ישאירו אותו טעים באותה מידה.

^^שנו את אחד ממרכיבי המתכון:^^ גם אם במתכון המקורי כתוב "מרגרינה" - זאת לחלוטין לא תורה מסיני. החליפו את המרגרינה הרגילה ב"מזולה", למשל. אם אתם מכינים עוגה, אפשר גם להשתמש בשמן נוזלי.

^^צמצמו את כמות המלח:^^ בשר או עוף שקניתם בסופר בדרך כלל עברו הכשרה, שבמהלכה השרו אותם במלח. לכן אין צורך להמליח אותם יותר מדי. נוסף על כך, פעמים רבות אפשר להשתמש רק במחצית מכמות המלח שאתם רגילים אליה או שכתובה במתכון - בלי שזה בכלל יפגע בטעם. מי שירצה יוכל להוסיף מלח למנה שלו.

^^השתמשו בכלים קטנים יותר:^^ מחקרים כבר הוכיחו שאם מגישים לנו צלחת קטנה יותר - אנחנו פשוט אוכלים פחות. נסו להגיש וגם לאכול מנות קטנות יותר. תתפלאו לראות שפעמים רבות הן ישביעו אתכם, ולא תזדקקו כלל לתוספת.

^^שוקולד טוב בעיקר לציפוי:^^ אם אתם אופים עוגה או מכינים קינוח, השתדלו להשתמש בשוקולד ובאגוזים כציפוי בלבד - ולא כמרכיבים עיקריים של המנה. כך הטעם שלהם יהיה מרוכז, ואתם תוכלו לחסוך בקלוריות ריקות רבות.

^^השתמשו רק בחלבון הביצה:^^ במתכונים שדורשים יותר מביצה אחת, אפשר להשתמש בביצה אחת, ואת השאר למלא רק בחלבון הביצה (החלק הלבן שלה). כך תוכלו להפחית באופן משמעותי את כמות הכולסטרול (שהחלמון, החלק הצהוב בביצה, עשיר מאוד בו).

^^הגדילו את כמות הרכיבים דלי הקלוריות:^^ אפשר להוסיף לסלט עוד ירקות מעניינים (כמו רימונים, תפוזים ועשבי תיבול) במקום גבינת פרמז'ן, למשל. כך אתם מגדילים את המנה - כמעט בלי להגדיל את הכמות הקלורית שלה.

^^השתמשו ברטבים דיאטטיים:^^ הרבה פעמים אנחנו אוכלים סלט מזין - עם רוטב שמוסיף לו הרבה מאוד קלוריות מיותרות, וגם לא מעט כולסטרול. אם זה מתאים לסלט, תוכלו להשתמש בטחינה, שהיא מאוד מזינה, ומכילה שומשום וסידן. אם לא - העדיפו תמיד "מיוקל" או "כמויונז" במקום מיונז רגיל (שעשיר מאוד בכולסטרול ובשומנים), "אלף האיים לייט" על פני "אלף האיים" וכדומה. אפשר, כמובן, גם להעשיר את הסלט בחומץ בלסמי ושמן זית.

^^בחרו בשר רזה:^^ ההבדלים, לאורך זמן, בין צריכת בשר רזה לבשר שמן הם עצומים. לכן תמיד עדיף לבחור בשר רזה (כמו עוף, דג, או חלק רזה של הבקר), ולתבל אותו כך שהוא יהיה טעים לא פחות מבשר שמן. מומלץ להוריד את השומן לפני הבישול: בעוף - זה אומר בעיקר להסיר את העור; בבקר - לחתוך את הרצועות הלבנות השומניות.

^^בשלו במים ושפכו אותם:^^ והנה עוד טריק שיוכל לחסוך לכם שומנים ומלחים מיותרים. בשלו את העוף במים, ולאחר זמן מה שפכו אותם, ורק אז שימו אותו בתנור. חלק מהשומן ומהמלח כבר ייצא ביחד עם המים, והעוף שלכם יהיה דל יותר וטעים לא פחות.

^^הסמיכו מרקים בחלב או ברוטב בשמל:^^ במקום להשתמש בשמנת של 32% - אפשר לרכוש שמנת של 15% שומן בלבד, והמהדרין משתמשים בחלב כדי להסמיך את המרק. נוסף על כך אפשר להשתמש ברוטב בשמל, שנעשה על בסיס של שמן, קמח וחלב.

^^התיזו שמן:^^ במקום למלא את המחבת בשמן, אפשר להשתמש בהתזת שמן, שמפחיתה עד מאוד את הכמות שלו. פעמים רבות אפשר לטגן גם במחבת טפלון, שאיננו דורש שמן כלל, ומפחית את כמות השומנים הרעים במנה שלכם.

^^עדיף שמן זית:^^ שיש לו שורה ארוכה של יתרונות בריאותיים, על פני שמן תירס ושמן חריע. לטיגון, אפשר גם להשתמש בשמן קנולה (שהוא בריא יותר משמן תירס או חריע), אם שמן זית לא מתאים לכם לבישול, ומעניק למזון שלכם תחושה מרירה. אם לא - אפשר גם לטגן בשמן זית.

הכתבה פורסמה במקור באתר מלב"י.

בואו לדבר על זה בפורום השמנת יתר, טיפול וניתוח.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום