בשר ורמת הכולסטרול

(0)
לדרג

מאת: בתיה מוסקוביץ', תזונאית קלינית

מאת: בתיה מוסקוביץ', תזונאית קלינית

מהו כולסטרול? מהם נתחי הבקר הרזים? כיצד להפחית את צריכת השומן מבשר טרי? כולסטרול הוא חומר שומני הנמצא בדם. כמות מסוימת ממנו חיונית אמנם לתפקוד הגוף, אך רמה גבוהה שלו בדם עלולה לגרום נזק ללב ולכלי הדם.

הגוף שלנו מייצר את רוב הכולסטרול. הוא לא נוצר כתוצאה מאכילת מזונות המכילים כולסטרול, אך רמות הכולסטרול בדם עלולות לעלות אם אוכלים כמות גבוהה מדי של מזונות עשירים בשומן רווי.

לכן, אם אתם דואגים לשמור על רמה תקינה של כולסטרול בדם, חשוב להקפיד על הפחתת כמות השומן הרווי מהמזון.

בשר בקר טרי רזה מכיל כמות מעטה של שומן. השומן בבשר בקר הוא למעשה תערובת של שלושה סוגי שומן:
1. שומן חד בלתי רווי.
2. שומן רווי.
3. שומן רב בלתי רווי.

כמחצית מן השומן בבשר בקר הוא שומן חד בלתי רווי, הטוב לבריאות הלב, וזוהי תרומה נוספת לשמירה על רמות תקינות של כולסטרול בדם.

מחקרים מראים שבשר בקר רזה יעיל בשמירה על רמת הכולסטרול בדם, או אף בהפחתתו, כאשר הוא מהווה חלק מתזונה מאוזנת מופחתת שומן.
רצוי לכלול בשר בקר רזה בתזונה 3-4 פעמים בשבוע.


נתחי בקר רזה:

נתחי הבקר הרזים: כתף, צוואר, צ'אק, פילה מדומה, שייטל ווייסברטן.
- מנה של 100 גר' סינטה מבושלת ללא שומן גלוי לעין מכילה 215 קלוריות, 9.98 גר' שומן ו-89 מיליגרם כולסטרול.


יתרונותיו של בשר בקר רזה:

1. מכיל כמות נמוכה של שומן.

2. עשיר בברזל, באבץ ובוויטמינים מקבוצת B החיוניים לתפקוד הגוף בכלל ולבריאות הלב בפרט.

3. בשר בקר טרי הוא גם דל מלח - יתרון חשוב נוסף לבריאות הלב.


טיפים להפחתת שומן מבקר טרי:

1. בחרו בשר רזה והרחיקו את השומן הגלוי.

2. בחרו שיטות בישול שאינן דורשות תוספת גדולה של שומן כמו: צלייה, אפייה ובישול במחבת חשמלית או במיקרוגל.

3. אם מטגנים, עדיף להשתמש במחבת טפלון עם מעט שמן זית או שמן קנולה.

מידע נוסף בנושא ערכו התזונתי של בשר בקר טרי ומתכונים מומלצים מתפרסמים באתר מועצת החלב והבשר: www.meat.org.il

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום