סלמונלה: תת זן חדש בישראל

(0)
לדרג

על רקע אבחון תת זן חדש של חיידק הסלמונלה בישראל, משרד החקלאות ומשרד הבריאות מרחיבים ומעמיקים את איתור ביצים ועופות הנגועים בחיידק והשמדתם

מאת: מערכת zap doctors

לא נעים להכיר: אובחן תת זן חדש של סלמונלה בישראל (אנטריטידיס A). חיידק הסלמונלה גורם למחלת הסלמונלוזיס בבני אדם ובע"ח, שתסמינה העיקרי הוא דלקת בדרכי העיכול. לאור זאת, משרד החקלאות ומשרד הבריאות מודיעים היום (ד') כי הם מרחיבים את המאמצים לאיתור חיידק הסלמונלה בעופות בישראל והשמדתו. במסגרת זו ייבדק כל מערך ייצור והפצת העופות והביצים בישראל, במטרה לאתר, מקורות זיהום אפשריים במזון מן החי ואם ימצאו להשמידם.

נכון לעכשיו אין צורך להימנע מצריכת מזון מבושל כלשהו. עם זאת, יש להקפיד על הכללים הבאים:

א. חשוב לבשל עוף, בשר בקר טחון וביצים באופן מלא שכן בישול מלא משמיד חיידקים.
ב. איסור על אכילת /שתיית מזון המכיל ביצים לא מבושלות או חלב שאינו מפוסטר.
ג. מומלץ לאחסן ביצים במקרר, ולצרוך אותן מיד לאחר ההכנה.
ד. חשוב לשטוף בסבון ומים ידיים, משטחי עבודה וכלים שבאו במגע עם בשר לא מבושל מכל סוג.
ה. חשוב ביותר להכין בשר על משטח נפרד ולהשתמש בכלים נפרדים למזונות אחרים. (לדוגמא: לא לחתוך בשר וירקות על אותו משטח ולא להשתמש באותם הכלים.
ו. יש להקפיד על כל הכללים האמורים לעיל, במיוחד כאשר מדובר במזון עבור תינוקות, קשישים, או אנשים עם פגיעה במערכת החיסונית.
ז. אין לעבוד עם בשר לא מבושל ובמקביל לטפל בתינוקות (למשל האכלה או החלפת חיתולים).

עונת הסלמונלה?

ד"ר נדב גלאון, מנהל שירותים וטרינריים במשרד החקלאות: "סלמונלה הינו חיידק נפוץ מאוד, הנמצא בסביבה ובמגוון רחב של מוצרי מזון. עם זאת החלטנו להעמיק ולהרחיב את הניטור, כדי לוודא שכמה שפחות חיידקי סלמונלה יגיעו לצרכן דרך ביצים או בשר עוף. חשוב להדגיש כי בישול מוצרים מן החי משמיד את חיידקי הסלמונלה, ויש להמשיך ולפעול בעניין זה על פי הנחיות משרד הבריאות, הן בצריכת המוצרים והן באופן הטיפול בהם. מאחר ויש חשש לסיכון מוגבר בביצים הנמכרות בפתח הדלת או ממכוניות, יש להקפיד על רכישת ביצים ברשתות השיווק, בחנויות ובמרכולים".


פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות: "בכל שנה אנו רואים בתקופה זו של השנה עליה בתחלואה בסלמונלה. הפעם מדובר בהופעה של זן של סלמונלה שטרם זוהה בארץ בעבר, והוא גורם לתחלואה בהיקף גבוה יחסית. במקביל לבדיקות המעבדה מתבצעת חקירה אפידמיולוגית לזיהוי מקור משותף אפשרי, טרם אותר מקור. חשוב לפעול בהתאם להנחיות שפורטו לעיל."

בואו לדבר על זה בפורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום