ליצמן: אשקול להפנות לשוק הפרטי

(0)
לדרג

דברי שר הבריאות נאמרו בהתייחסו לתורים במערכת הציבורית. יו"ר ועדת הכספים: "נפעל להגדלת ההשקעה ברפואה הציבורית". התקציב ל-2016 כ-30 מיליארד ¤

מאת: מערכת zap doctors

"ועדת הכספים תפעל להגדיל את ההשקעה של המדינה ברפואה הציבורית לטובת כלל האזרחים", כך אמר היום (ג'), יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) בישיבה עם שר הבריאות, שבה הציג השר את תקציב משרדו ותקציב מערכת הבריאות לשנים 2015-2016. גפני הביע תרעומת בפני פקידי האוצר בדיון על הירידה הדרסטית בהוצאה הממשלתית על בריאות: "בעשור האחרון ההשקעה הלאומית בבריאות הולכת ופוחתת וישראל בתחתית הדירוג בהשקעה בבריאות בהשוואה למדינות המפותחות". גפני בירך את שר הבריאות: " השר לקח על עצמו משרד לא-פופולרי והצליח לקדם דברים לטובת כלל האזרחים ולייעל את המערכת. על הממשלה להגדיל את ההשקעה הלאומית בבריאות. אנחנו בתחתית המדרג של ההוצאה הממשלתית על בריאות ביחס למדינות המפותחות".

שר הבריאות, יעקב ליצמן הצהיר כי "היעדים המרכזיים ל- 2016: הוספת עשרות מספר מכשירי MRI, כולל בפריפריה, קיצור ניכר של התורים בבתי החולים, תגבור הצוותים הרפואיים ושיפור השירות למטופלים". חברי הוועדה, חברי הכנסת מכלל הסיעות, בירכו את השר, אך קראו "לחזק את הרפואה הציבורית ובמיוחד בפריפריה". שר הבריאות הוסיף ואמר "היום אין תורים לבדיקות MRI. כעת פועלים להוספת עשרות מכשירים. יעדים נוספים ל- 2016: קיצור תורים במיון והגברת הצוותים הרפואיים, תקצבנו זאת בעוד 100 מיליון ¤. אני ממשיך בביקורי פתע בבתי החולים לבחון בשטח האם השירות משתפר. בנוסף, חיזוק ענף הסיעוד, המשכת הרפורמה בבריאות הנפש והוספת שיפורים נוספים. אם אראה שהמערכת לא עומדת בלחץ ואין מענה ועדיין יש תורים, אשקול להפנות גם לשוק הפרטי".

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר-סימנטוב: "אנו פועלים להבטיח שהמערכת תתפקד לאורך זמן ושהמערכת הציבורית היא שתיתן את הטון בבריאות בישראל. נפעל להגביר את כוח האדם לטיפול בזיהומים, לתת תמריצים לפגיות כולל תוספת אחות מומחית ולייצר רצף טיפולי: קהילה, בנק, חלב אם. בנוסף, תוספת כוח אדם לחדרי מיון: תוספת רופאים, עוזרי רופא, אחיות טריאז', מנהל משמרת. שואפים להקים מוקדים בקהילה להקלת העומס מחדרי המיון ולהפנות גם לשירות אלטרנטיבי". בר-סימנטוב התייחס גם לסוגיית בתי החולים הגרעוניים: "יש חשיבות לשמור על האיתנות הפיננסית של בתי החולים. אין אפשרות שבית חולים יקרוס. לראשונה, מקצים 200 מיליון ¤ לבתי חולים ציבוריים שאינם ממשלתיים. נקצה כסף לרופאים שיעבדו רק בבתי החולים, ביטול מסלול החזר בניתוחים, מניעת הסטת מטופלים ע"י רופאים מהמערכת הציבורית לפרטית, תשלום למטפלים באמצעות המוסד הרפואי בלבד, העברת אחריות ביטוחית לקופות החולים בגין תאונות עבודה". המנכ"ל סקר את עיקרי התקציב: "2014: מקורי: 24 מיליארד ¤, סה"כ שינויים בסוף שנה: 28 מיליארד ¤. 2015 מקורי: 27.84 מיליארד ¤ + שינויים: 1.991 מיליארד ¤ וב- 2016 מקורי: 29.83 מיליארד ¤".

קריאה גורפת מחברי כלל הסיעות להגדיל ההשקעה

בדיון נשאו דברם גם ח"כים מהאופוזיציה, חברי הוועדה, נגד השירות הגרוע והמחסור בשירותים בפריפריה. ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו): "הרפואה בפריפריה קטסטרופלית. התושבים לא מקבלים שירות ראוי".

שרת הבריאות לשעבר, ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) הצטרפה לקריאה של גפני להגדיל ההשקעה ברפואה הציבורית: "רצון טוב יש, כסף אין! מגמה מדאיגה מ- 1997; המדינה משקיעה פחות בבריאות והציבור מוציא יותר. ב- 1997 המדינה השקיעה 70% ואנחנו 30%, היום המדינה 60% ואנחנו 40% ולכן תורים ארוכים ואנשים שפונים לפרטי. אנחנו לא מאמינים בשר"פ, שזה עוד הוצאת כסף מהכיס של מי שאין לא והגדלת הפערים. צריך להשקיע במערכת הבריאות הציבורית".

קריאות נגד הרפורמה בבריאות הנפש

אף שהדיון יוחד לתקציב, הרפורמה בבריאות הנפש נזכרה בדיון שוב ושוב.
ח"כ נורית קורן (הליכוד): "להמתין עם התוספות לרפורמה בבריאות הנפש כי יש המון בעיות: זליגת מידע אישי בהגשת טופס 17, יש קריטריונים שרירותיים, שאם לא עומדים בהם לא מקבלים טיפול. צמצום שעות טיפול. בעבר שעה שלמה כרגע שני פציינטים לשעה. חייבים לעבור קודם אצל רופא המשפחה, אח"כ מאבחן ואח"כ מטפל. וגם התשלום".

ח"כ מיכל בירן (המחנה הציוני): "יש בעיות קשות בבריאות הנפש. הרפורמה עובדת מבלי שנוסחת התקצוב לא אושרה. זה צריך לעבור לוועדת הכספים כי זה משליך על עניינים אחרים. אופן תמחור מטפלים עצמאיים. כל אדם ממוצע שאתה שולח אותו להוציא טופס 17 מכניס את היד לכיס שלא יהיה רישום והולך לפרטי. למה עדיין אין חוזה עבודה קיבוצי לעוד מטפלים".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום