כאב בטן בילדים: מה עוזר?

(0)
לדרג

לפי סקירה מקיפה, פרויביוטיקה, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי והיפנוזה מסייעים לילדים הסובלים ממחלות מערכת העיכול; לא נמצאה תועלת ברורה לסיבים תזונתיים

מאת: מערכת zap doctors

מתברר שטיפולי היפנוזה, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ופרוביוטיקה הם טיפולים יעילים בילדים עם כאבי בטן על רקע הפרעות תפקודיות במערכת העיכול. עם זאת, בכל הנוגע ליעילות של תוספת סיבים, הנתונים אינם חד משמעיים. ממצאים אלו עולים ממחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Pediatrics.

הסקירה כללה 24 מחקרים עם סך כולל של 1,390 ילדים. מהנתונים עולה כי טיפולי היפנוזה וטיפולים קוגניטיביים-התנהגותיים הובילו לשיפור משמעותי בכאבי הבטן, בהשוואה לטיפול סטנדרטי. חשיפה עצמית בכתב הובילה גם לשיפור תדירות הכאב במעקב לאחר שישה חודשים, אך לא לאחר שלושה חודשים. החוקרים מציעים כי אפשרות זו עשויה לסייע ככלי עזר להקלה על עקה פסיכו חברתית.

ההנחה היא כי פרוביוטיקה מונעת גדילת יתר של חיידקים וכך שומרת על שלמות רירית מערכת העיכול ותגובה דלקתית תקינה במערכת העיכול. בהשוואה לפלסבו, Lactobacillus rhamnosus והמוצר הרפואי VSL#3 לוו בעלייה משמעותית בשיעור המגיבים לטיפול.

גומי גואר הוא תוסף הסיבים היחיד מאלו שנבחנו שהביא לשיפור משמעותי בתדירות תסמיני תסמונת מעי רגיז, כאשר 45% מהמשתתפים דיווחו על ירידה בתדירות בהשוואה ל-5% ממטופלי פלסבו לאחר שמונה שבועות. עם זאת, לטיפול לא הייתה השפעה על עוצמת הכאב. מניתוח הנתונים בנושא תוספי סיבים לא עלה שיפור משמעותית בדירוגי "ללא כאב" או "שיפור משביע רצון" בהשוואה לפלסבו.

בואו לדבר על זה בפורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום