"להגביל את הרפואה הפרטית"

(0)
לדרג

כך אמרה שרת הבריאות בועדה לביקורת המדינה. היו"ר אמנון כהן: "קיים אי שיוויון מובנה בחברה, ולציבור אין אמון במערכת הרפואה הציבורית"

מאת: מערכת zap doctors

הועדה לביקורת המדינה דנה היום (רביעי) במעמד הרפואה הפרטית והציבורית בישראל. זאת, בעקבות דו"ח מבקר המדינה בעניין, המתריע על חוסר פיקוח, וניגוד אינטרסים, כאשר רופאים נמצאים במקביל בשתי המערכות ואזרחים משלמים פעמיים על אותו השרות.

יו"ר הועדה, ח"כ אמנון כהן (ש"ס), הדגיש כי כשאין פתרון בבריאות הציבורית, הציבור מחפש אלטרנטיבות, וציין כי במסגרת סל התרופות יש לשאוף לכך שכל אזרח המשלם מיסים יקבל את התרופות לו הוא זקוק.

נציג המבקר בדיון הביע חשש כי התפתחות הרפואה הפרטית תפגע בשוויון ובעיקר בחלשים שידחקו לסוף התור. "גם בבינוי והתשתיות המערכת הציבורית מדרדרת, כיוון שמנהלי בתי החולים טוענים למתן יחס מועדף לעשירים המסייעים בבינוי ותרומות", אמר.

סגן שר הבריאות לשעבר, יעקב ליצמן (יהדות התורה), טען כי "ביטוחי הבריאות מהווים מחדל כשלעצמם, שהרי האזרחים משלמים מיסי בריאות עבור רפואה ציבורית, מוסיפים ביטוח שב"ן, וחלקם גם ביטוח פרטי ושאר תוספות מיותרות. כפל הביטוחים הוא שוד של אנשים".

מנכ"ל קופ"ח כללית, אלי דפס, השיב כי 80% מהציבור מבוטח גם בביטוח המשלים. לדבריו "הביטוחים הפרטיים מושכים את הלקוחות במקומות בהם הביטוחים המשלימים לא נותנים מענה.

שרת הבריאות, ח"כ יעל גרמן (יש עתיד), אמרה כי יש למנוע מצב בו תיווצר רפואה ציבורית זולה לעניים - ופרטית יקרה לעשירים. בנוסף, היא הצרה על מס הבריאות האי-שוויוני. "הרפואה הפרטית לא יכולה לפגוע ולכרסם בזו הציבורית. צריך לאפשר לשרי האוצר והבריאות להטיל הגבלות על הרפואה הפרטית.

לא יעלה על הדעת שיש פיקוח על רפואה ציבורית ואילו ברפואה הפרטית עדיין אין לנו מנופי השפעה וביקורת. כשיתאפשר מצב זה והרפורמה בשירותי הרפואה תתרחש, כ-80 אחוז מהציבור לא ישלמו כפליים על השירותים ויחסכו בכך לכל משפחה מאות שקלים בחודש".

ד"ר בני דוידסון, מנכ"ל ביה"ח אסף הרופא, הזהיר כי אנו עדים להתמוטטות איטית של בתי החולים הציבוריים, עליהם מבוססות שתי המערכות. הרופאים יוצאים לשוק הפרטי ויוצרים תחרות לא הוגנת. לדבריו, הרפואה הציבורית זקוקה לתקציב נוסף כדי לנצל את האמצעים הקיימים ולהגדיל את התפוקה.

יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן הוסיף כי ההוצאה הלאומית בבריאות נמצאת בשחיקה בשנים האחרונות. וכי המדינה צריכה לראות זאת לא כהוצאה אלא כהשקעה, המבטיחה רפואה איכותית ושוויונית לכל תושביה. כל עוד הרפואה הציבורית לא תספק מענה ראוי, תהיה זליגה של מטופלים למערכת הפרטית.

בואו לדבר על זה בפורום רפואה דחופה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום