זהירות: חלב לא מפוסטר

(0)
לדרג

בעונת הקיץ קיימת עלייה בשכיחות של נגיפים הגורמים לכיבים בפה. משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני שימוש בחלב לא מפוסטר לצורך טיפול בפצעים

מאת: מערכת zap doctors

המנהג העממי לשימוש בחלב עיזים לא מפוסטר לריפוי פצעים או כיבים בפה עלול לסכן את המטופל ולחשוף אותו למחוללי מחלות זיהומיות, גם אם מדובר בגרגור החלב ללא בליעתו או במריחתו על פצעים בלבד. כך מזהיר משרד הבריאות לקראת תחילת הקיץ, עונה שבה עולה שכיחות הווירוסים הגורמים לפצעים בפה, משפחת האנטרו-וירוסים.

חלב לא מפוסטר על סוגיו (חלב פרה, חלב כבשים, חלב עיזים, חלב נאקות וכדןמה) עלול להכיל מחוללי מחלות וביניהם ברוצלה, סלמונלה, אי-קולי וליסטריה. מחוללי מחלה אלה עלולים לגרום למחלה המתבטאת בחום, כאב בטן, הקאות ושלשולים ואף לסיבוכים רפואיים קשים ומוות. באוכלוסייה בסיכון כדוגמת תינוקות ופעוטות, קשישים, נשים הרות ואנשים מדוכאי חיסון כגון חולי סרטן ומושתלי איברים, הסיכון למחלה קשה ותמותה אף גבוה יותר.

צבעו, טעמו או ריחו של החלב אינם מושפעים מנוכחותם של מחוללי המחלות ולכן אין סימנים המעידים על נוכחותם בחלב. במשרד הבריאות מבקשים להימנע משימוש בחלב כדי להגן על הגוף מפניהם.

בואו לדבר על זה בפורום אפטה - פצעים בפה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום