דגים שמנים מפחיתים את הסיכון למוות מהתקף לב

(0)
לדרג

סכנת המוות מהתקף לב יורדת בקרב אנשים הכוללים לפחות מנה אחת של דג שמן בשבוע בדיאטה שלהם, כך עולה ממחקר חדש שהוצג בוועידה ה 41 של אגודת הלב האמריקאית בנושא מחלות לב ומגיפות, ומניעתן.

אכילת דג שמן לפחות אחת לשבוע קשורה להורדה של 44% בסיכוי למוות כתוצאה מהתקף לב בקרב אוכלוסיית הקשישים, בגילאי 72 בממוצע. לעומת זאת, אכילת דג מטוגן, שבדרך כלל נעשה מדגים רזים, אינה קשורה להפחתת הסיכוי למוות מהתקף לב. דוגמאות לדגים שמנים הן טונה, סלמון ומקרל. דגים רזים הם בקלה או נסיכת הנילוס.

"הממצאים שלנו עקביים עם התוצאות של מחקרים קודמים שנעשו באוכלוסיות מבוגרות" אומר ד"ר דריוש מוזאפרניאן, ראש צוות המחקר ושותף בשירותי מחקר הלב והבריאות באוניברסיטת וושינגטון.

דגים נחשבים לבעלי יכולת הגנה ממוות כתוצאה מהתקף לב משום שהם מכילים שומנים מסוג אומגה 3, חומצות רב שומנים לא רוויים (PUFAs). "דגים שמנים עשירים יותר באומגה 3 מדגים רזים, ודגים מטוגנים נעשים בדרך כלל מדגים שאינם עשירים באומגה 3. היות שחומצות שומן מסוג אומגה 3 עשויות להגן מפני מוות, אכילת דגים שמנים יכולה להיות יעילה יותר מאכילת דגים מטוגנים" אומר מוזאפרניאן.

מתכון בנושא:

דג מרוקאי / דג סלמון

דג דניס בתנור

חריימה חריף


החוקרים מצאו שאנשים שאכלו יותר דגים שמנים הראו רמות פלסמה גבוהות יותר של אומגה 3 PUAs. מקרי מוות רבים ממחלות לב נובעים מהפרעות בקצב הלב, וחומצות שומן אומגה שלוש יכולות להפחית את הסכנה, הוא אומר.

"המחקר מראה שצריכה מתונה של דגים שמנים בכל גיל יכולה להיות יעילה" אומר ד"ר דייוויד סיסקוויק, מרצה לרפואה ואפידמולוגיה, מנהל שותף של יחידת המחקר לבריאות הלב באוניברסיטת וושינגטון, ושותף למחקר. "כשמעודדים אנשים לאכול דיאטה בריאה, יכול להיות חשוב להבחין בין סוגי הדגים המהווים מקור טוב לחומצות טובות של אומגה 3" הוא אומר.

החוקרים ניתחו את היחסים בין אכילת דגים שמנים, אכילת דגים מטוגנים והסכנה של התקף לב קטלני ומקרי מוות ממחלות לב בקרב 4000 גברים ונשים מעל גיל 65.
בתחילת המחקר כל המשתתפים לא סבלו מכל מחלת לב ידועה. מוזאפרניאן ועמיתיו השתמשו בשאלון מזון מפורט על מנת להעריך את הדיאטה הקבועה של המשתתפים. המעקב אחר המשתתפים ארך בממוצע 6.8 שנים.

החוקרים לא הצליחו לקבוע אילו סוגים של דגים שמנים נצרכו, ולכן לא ניתן להמליץ על סוג אחד של דג, למשל טונה או סלמון, יותר מעל סוג אחר. "המחקר הזה מאיר את היתרונות של מנה אחת או שתיים של דג שמן ועשיר באומגה 3, ולאו דווקא דגים בכלל" אומר סיסקוויק. כבר באוקטובר 2000 איגוד הלב האמריקאי הוציא קווים מנחים חדשים לגבי הדיאטה המומלצת למבוגרים בריאים, והם ממליצים על שתי מנות לפחות של דג שמן לשבוע.

עוד בנושא: אומגה 3

ליחצו ומיצאו: מתכוני דגים

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום