הרפואה משלימה עם מחלות החורף

(0)
לדרג

ממרק עוף ותרופות סבתא, דרך שמן פלפל שחור ועלי אקליפטוס, ועד אכיניציאה ופרופוליס, מדריך מושלם לתחום המשלים

מאת: יותר ויותר בני אדם, בארץ ובוודאי בעולם, מעדיפים להיעזר ברפואה המשלימה, במקרים בהם יש לה תשובות לתופעות בריאותיות אלה ואחרות. אפילו בארה"ב, הנחשבת לאחת מהמדינות היותר מתקדמות בתחומי הטיפול הרפואי, מעדיפה כמחצית מהאוכלוסיה את הטיפול הטבעי.

לקראת החורף הקרב ומחלות החורף הנילוות אליו, מציגה קופת חולים לאומית שורה של המלצות, לטיפול טבעי במחלות החורף - שפעת, הצטננות קלה, דלקות גרון, שיעול וכדומה, שהכינה מנהלת הרפואה המשלימה בלאומית, הגב' מרגלית שילה.

לדברי הגב' שילה, מדובר בשורה של אמצעים שניתן לשלבם במהלך הטיפול. אבל כמובן אין צורך להגזים ואין ליטול את כולם. אפשר להסתפק באחד או בשניים. בשונה מהרפואה הקונבנציונלית, נחשב מוצר טבעי זה או אחר, כמי שאמור לתת מענה לקשת מגוונת של תופעות הנכללות תחת ההגדרה מחלות חורף, ולאו דווקא לתופעה ייחודית. במלים אחרות: מה שטוב להצטננות, טוב גם לשיעול ולדלקת גרון ואפילו לשפעת.
להלן האמצעים העיקריים שמציעה מנהלת רפואה משלימה בקופת חולים לאומית, מרגלית שילה:

מוצרים לבליעה

אכינצאה - משמש למניעה ולטיפול בזיהום ודלקות שמקורם ויראלי או חיידקי בעיקר בהצטננת ושפעת תוך חיזוק כללי של מערכת החיסון.
ניתן לקחתו ככמוסות לבליעה, כדורים למציצה או כנוזל.

פרופוליס - עוזר להקלה בהצטננות, שפעת ודלקות גרון.
אפשר לקחתו בצורת תרסיס, כמוסות לבליעה, כדורים למציצה וכנוזל.

פרחי הסמבוק - מקובלים לשימוש להכנת משקה נגד הצטננות, חום וכאבי גרון, ממריץ פעולות מערכת החיסון ויעי נגד זנים שונים של נגיפי השפעת. ניתן לשתות כמיץ או תה וכן לבלוע כמוסות.

אסטרגלוס - משפר מערכת החיסון ובכך מחזק את התנגדות הגוף למחלות. מקטין את שכיחות המחלה ומקצר את מהלכה.

YU PING FENG SAN - פורמולה סינית שאותה נוטלים, כטיפול מונע, נאמני הרפואה המשלימה מסוף הקיץ ולאורך תקופת החורף.

YIN QIAO SAN - פורמולה הניתנת כעזרה ראשונה ומטפלת בסימנים הראשונים של השפעת, התקררות וכאבי גרון קלים.

שמנים ארומתיים לעיסוי:
שמן המופק מפלפל שחור הידע בתכונות משכך כאבים, מחטא ומחמם ולכן יעיל במצבי הצטננות ושפעת, כאבים באברים ושרירים וצמרמורות. נשתמש בשמן זה כחלק מתערובת שמנים לעיסוי הגוף.

שמן המופק מעלי אקליפטוס ידוע בתכונותיו כמשכך כאב ומחטא, לכן יעיל במצבים של שפעת, הצטננות ובסביבה בה ישנם אנשים חולים. ניתן לטהר בעזרתו את האוויר ע"י מכשיר אדים ולהשתמש בו כחלק מתערובת שמנים לעיסוי.
שמן מנתה גם הוא כמשכך כאב, נוגד דלקות, מחטא, מכייח ומעורר הזעה ולכן מקל על שפעת, שיעול, הצטננות, כאבי ראש וחום.
קיימים שמנים נוספים המקלים על שפעת והצטננויות - לבנדר, בן אזוב רפואי, ברוש, ריחן, מליסה ורוזמרין.

תזונה נכונה

התרופה הפופולרית לאנשים המחלימים מהצטננויות ומשפעת היא מרק עוף מתובל המכיל שום, בצלים, פלפל או קארי. ישנה אפשרות להוסיף למרק נתח או שניים של אסטרגלוס.

לצמחונים מומלץ במקום העוף להיעזר במיסו כבסיס למרק.
מומלץ לאכול מזונות מבושלים אשר נחשבים בדרך כלל כמזון מחמם הנחוץ בחורף קר. מדובר בעיקר בירקות מפקעות שורשיים, אשר גדלים בתוך האדמה כמו: גזר, צנון, לפת, סלק אדום, תפוח אדמה מתוק, שורשי חזרת, כמהין, ארטישוק ירושלמי.

גם דלעת, קישוא, כרישה וקולרבי הם ירקות מחממים שיכולים לשמש כבסיס למרק, כמחית וכירקות מבושלים.
מומלץ לחמם גם פירות דוגמת אגס, תפוח עץ. ניתן להוסיף ציפורן, קינמון או זנגוויל.
קטניות כמו חומוס, שעועית ועדשים נחשבים כמזון תומך לתקופת החורף.

ממרקחות הסבתא למחלות החורף

לכאבי גרון, עם הופעת הסימנים הראשונים יש להכין תמיסה של 3% מלח לימון במים ולגרגר כל שעה במשך היום.

אפשרות נוספת: 1 ספל תה מרווה (רצוי לחלוט את העלים הצעירים והירוקים) עם 2 כפות חומץ ו- 1 כפית מלח מגרגרים אחת לחצי שעה - מאד יעיל להצטננות.
אפשר גם לגרד בצל גדול בפומפייה ולסנן (אפשר להיעזר בגזה). להוסיף למיץ הבצל שהתקבל כף דבש, חצי לימון סחוט וכף קוניאק, ולערבב היטב לקבלת נוזל אחיד. יש לקחת כף כל שעתיים.

להצטננות - מרתיחים שערות של קלחי תירס או תה עם 10 גרם ג'ינג'ר (זנגוויל) טרי או מקלות קינמון בתוספות 15 גרם סוכר חום. לשתות ולהתחמם.
למצבים של שפעת אשר מלווה בחוסר הזעה וכאבי שרירים ניתן להרתיח מים ולהוסיף מקלות קינמון, דבש או סוכר חום ולשתות.
במצבים של שיעול ניתן לקלף 3-4 שיני שום לחתוך לחצי ולטגן עד שיזהיבו, לקרר, ללעוס ולבלוע לפני הארוחה ולפני השינה על קיבה ריקה.

תוספי מזון

מומלץ ליטול 500 עד 1000 מיליגרמים של ויטמין C כל שעתיים, ויטמין זה מקצר את מהלך המחלה והינו בעל השפעות מעודדות חיסון.

האבץ אף הוא חשוב לתפקוד מיטבי של מערכת החיסון. הוא בעל פעילות ישירה נגד נגיפים וניתן לקחת כמוסה המכילה 23 מיליגרמים כל שעתיים במשך שבוע (אך לא מומלץ יותר משבוע).

ויטמין A או בטא קרוטן הינם נוגדני חמצון ומשפרים משמעותית את מערכת החיסון. ניתן לקחת ויטמין A 25,000 יחידות בינ"ל ביום ובטא קרוטן, 200,000 יחידות בינ"ל ביום.

כללי

חשוב לציין כי יש צורך לשתות נוזלים רבים. כשאדם מצונן מתייבשות הריריות של מערכת הנשימה וכך נוצרת סביבה המעודדת התרבות ושגשוג של וירוסים. כששותים נוזלים כמו תה צמחים, מיץ לימון או אשכוליות או מיצי ירקות מקבלת מערכת הנשימה לחות והנגיף נהדף.

שינה ומנוחה אף הן חשובות. בזמן מנוחה, הרפיה, פועלים שינה טובה, דמיון מודרך, מדיטציה, לשיחרור תרכובות חזקות משפרות חיסון, ומתחזקים תפקודים חיסוניים רבים.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום