מי רשאי לבצע ניתוח פלסטי?

(0)
לדרג

לפי משרד הבריאות - כל כירורג רשאי לבצע ניתוח פלסטי. תקנה זו בשילוב העדר פיקוח מסכנת מטופלים. ועדת הבריאות: טרם בחירת מרפאה בדקו אילו ניתוחים היא מורשת לבצע

מאת: מערכת zap doctors

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ , קיימה אתמול (ב') דיון דחוף בסיכוני מטופלים כתוצאה מביצוע ניתוחים על ידי רופאים שאינם מומחים.

ח"כ ד"ר רחל אדטו, יוזמת הדיון בוועדה: "היעדר פיקוח על טיב הניתוחים והמנתחים הרשאים לבצע אותם מביא לידי ג'ונגל בענף הכירורגיה הפלסטית. כך, לדוגמה, רופאי שיניים מזריקים בוטוקס ואורולוגים מבצעים שאיבת שומן".

האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית פנה לח"כ אדטו בבקשה לקדם דיון בנושא. זאת בעקבות עדויות קשות של מטופלים לפיהן נגרמו להם נזקים כבדים על ידי רופאים. וכן בעקבות כתבה ששודרה לפני מספר חודשים בתוכנית כולבוטק על רופאים, שאינם כירורגים פלסטיים, אשר מבצעים ניתוחים פלסטיים (Plastic Surgery) בחולים וגורמים להם לנזקים בגוף ובנפש.

עדות לכאוס השורר בתחום ניתן ללמוד מדבריה של בתיה מור יוסף, שביצעה ניתוח שאיבת שומן אצל רופא שאינו מומחה: "הרופא לא עבר על התיק הרפואי שלי למרות שהצהרתי שיש לי רגישויות, הבטיח שארד 30 קילו, עשה לי הרדמה מקומית אבל ביצע את הניתוח באזור לא רדום. היו לי כאבי תופת. דיממתי 5 ליטר דם. כך שוחררתי הביתה. בסופו של דבר לא ירדתי אפילו קילו אחד".

חוק בעייתי

מדו"ח מיוחד שהוכן על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת לרגל הדיון, עולים ממצאים מדאיגים לגבי המרפאות הכירורגיות הפרטיות: החקיקה בישראל מאפשרת לכל רופא בעל רישיון ברפואה כללית לעסוק בכל תחומי הרפואה הקיימים גם אם אין הוא בעל תעודת רופא מומחה בתחום בו הוא מבקש לעסוק, כך לדוגמה גם רופא שאין לו תעודת רופא מומחה במחלות עור ומין יכול לשמש רופא עור.

בשנת 2006 נקבע בתקנות כי ניתוחים פלסטיים יבוצעו בידי רופא בעל תעודת מומחה בכירורגיה פלסטית, אולם משרד הבריאות רשאי לאשר גם לרופאים בעלי תעודת רופא מומחה בתחום כירורגי אחר (לדוגמה כירורגיה כללית) לבצע ניתוחים אלה.

עוד עולה מדו"ח שהוכן לקראת הדיון כי בשלוש השנים האחרונות ערך משרד הבריאות כ-10 ביקורות פתע בלבד במרפאות הכירורגיות הפרטיות. בנוסף הביקורות אינן מתמקדות בתוצאות הטיפול הרפואי. אחד הגורמים לכך הוא העדר תקנים: מתוך 60 תקנים שהוקצו בשנים 2012-2011 לאגף הפיקוח, אף לא אחד מהם יועד לשם ביצוע הבקרות במרפאות הכירורגיות הפרטיות.

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, תבע ממשרד הבריאות להגביר את הפיקוח על מרפאות כירורגיות פרטיות ורופאים אשר פועלים בניגוד לרישיון שניתן להם, לבצע ביקורות פתע במרפאות ולסיים את השימוע שנערך בעניינם של רופאים אשר פעלו לכאורה בניגוד עניינים. בנוסף דרש כץ ממשרד הבריאות לפרסם לאלתר את המומחיות הנדרשת לכל ניתוח המתבצע במרפאות הפרטיות ולפעול בדרכים פרסומיו להגברת מודעות הציבור לנושא.

נציגי משרד הבריאות בדיון, ד"ר מיקי דור וד"ר חזי לוי, התחייבו לפרסם באופן מיידי אילו ניתוחים מורשית כל מרפאה לבצע לפי הרישיון. לציבור הנזקק לניתוחים פרטיים מומלץ אם כן לבדוק באתר האינטרנט של משרד הבריאות את רישיון המרפאות, מהם התחומים בהם רשאיות לעסוק ומהי מומחיות הרופא.

בואו לדבר על זה בפורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית.
למידע נוסף ליחצו ניתוח אף או הגדלת חזה

להרחבה ליחצו על: מנתח פלסטי

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום